ΚΗΛΕΣ

λαπαροσκοπική χειρουργική

Κήλη είναι η προβολή ενός οργάνου μέσα από ένα χάσμα στα κοιλιακά τοιχώματα. Οι περισσότερες κήλες συμβαίνουν όταν ένα τμήμα εντέρου προβάλλει μέσα από ένα αδύναμο σημείο στο κοιλιακό μας τοίχωμα και δημιουργεί μία ορατή «διόγκωση», την οποία μπορούμε και να αισθανθούμε.

Κήλες δημιουργούνται πιο συχνά γύρω από τον ομφαλό, στους βουβώνες ή σε ουλές παλαιότερων επεμβάσεων. Μερικές κήλες υπάρχουν «εκ γενετής», ενώ άλλες δημιουργούνται σταδιακά με το πέρασμα του χρόνου.

Η αποθεραπεία και επάνοδος στις καθημερινές δραστηριότητες μετά από μία επέμβαση αποκατάστασης απλής βουβωνοκήλης είναι ταχύτατη.
Η λαπαροσκοπική μέθοδος έχει επιταχύνει ακόμα περισσότερο την αποκατάσταση των ασθενών και έχει μειώσει στο ελάχιστο τις ουλές και το μετεγχειρητικό πόνο.

Ο ασθενής σιτίζεται και κινητοποιείται λίγες μόνο ώρες μετά το χειρουργείο και μπορεί να λάβει εξιτήριο και να φύγει περπατώντας από το νοσοκομείο την ίδια ημέρα. Συνήθως απαιτείται η λήψη ήπιων παυσίπονων για λίγες ημέρες μετά το χειρουργείο, καθώς ο πόνος είναι μέτριος και μετά από τις πρώτες ημέρες εξαφανίζεται.

Οι απλές καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεσα εφικτές και ο ασθενής επιστρέφει στην εργασία του και στην καθημερινότητά του μετά από λίγες ημέρες ( κατά μέσον όρο 3-4 ημέρες).