Συνέντευξη στο περιοδικό Esquire - Δεκέμβριος 2019

ΕΝΑΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΞΗΓΕΙ ΠΩΣ Η LASER ΑΙΜΟΡΡΟΪΔΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΔΙΝΕΙ ΕΝΑ ΑΝΑΙΜΑΚΤΟ ΤΕΛΌΣ ΣΤΌΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΩΝ ΑΙΜΟΡΡΟΪΔΩΝ.

ΟΙ ΠΑΘΗΣΕΙΣ των αιμορροΐδων είναι πολύ συχνές στο γενικό πληθυσμό, με τις στατιστικές να δείχνουν ότι ένας στους δύο ανθρώπους θα ταλαιπωρηθεί κάποια στιγμή στη ζωή του από αυτές. Γι’αυτό και χαρακτηρίζεται ως πάθηση του 21ου αιώνα και του δυτικού τρόπου ζωής. «Ο λόγος είναι ότι σχετίζεται άμεσα με καθημερινά προβλήματα που απασχολούν όλους, όπως το άγχος, η καθιστική ζωή, η έλλειψη άσκησης, η κακή διατροφή και η δυσκοιλιότητα» λέει ο χειρουργός δρ Σπύρος Άνδρικόπουλος, ειδικός στη χειρουργική παχέος εντέρου-πρωκτού, και συνεχίζει: «Η ταλαιπωρία είναι συνήθως μόνιμη, αν και σε ορισμένες περιπτώσεις μεσολαβούν διαστήματα με λιγότερα ή καθόλου συμπτώματα, μετά τα οποία ακολουθούν εξάρσεις. Πόνος, απώλεια αίματος, δυσκολίες στην τουαλέτα και στην υγιεινή της περιοχής είναι τα πιο συνήθη συμπτώματα που επιβαρύνουν σημαντικά την ποιότητα ζωής. Το μεγαλύτερο άγχος όμως παραμένει η ανησυχία για το ενδεχόμενο αυτά τα συμπτώματα και κυρίως η αιμορραγία να οφείλονται σε κάτι σοβαρότερο».

ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΟΥ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ

Παλαιότερα η αντιμετώπιση των αιμορροΐδων ήταν ταυτισμένη με επώδυνες χειρουργικές επεμβάσεις, οι οποίες απαιτούσαν μακρόχρονη αποχή από τις καθημερινές δραστηριότητες. Στις μέρες μας πλέον υπάρχει η τεχνολογία των lasers, των υπερήχων και των ραδιοσυχνοτήτων, που εξασφαλίζει γρήγορα, αναίμακτα και ανώδυνα αποτελέσματα και ταχεία αποκατάσταση με άμεση επάνοδο στις καθημερινές δραστηριότητες. «Η πιο εξελιγμένη και επαναστατική μέθοδος αντιμετώπισης όλων των βαθμών αιμορροϊδοπάθειας είναι η αιμορροϊδοπλαστική laser» αναφέρει ο δρ Άνδρικόπουλος και εξηγεί: «Εφαρμόζεται με τη χρήση ειδικής γεννήτριας παραγωγής laser ελεγχόμενης εκπομπής και ειδικών οπτικών ινών υψηλής ακρίβειας. Άυτό καθιστά τη μέθοδο ασφαλή και αναίμακτη χωρίς να αφαιρείται καθόλου ιστός, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται ανώδυνη μετεγχειρητική πορεία. Επίσης, λόγω της ελάχιστης επεμβατικότητας, οι πιθανότητες επιπλοκών ελαχιστοποιούνται και τα ενδεχόμενα αποστημάτων ή βλάβης των σφιγκτήρων εκμηδενίζονται».

ΟΛΙΓΟΛΕΠΤΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΜΕ ΜΕΘΗ

«Η ανώδυνη, γρήγορη και αναίμακτη τεχνική, η αποφυγή γενικής αναισθησίας και η έξοδος από το νοσοκομείο εντός ολίγων ωρών βοηθούν τον ασθενή να επιστρέψει άμεσα στις δραστηριότητές του και στην εργασία του» τονίζει ο γιατρός και προσθέτει: «Στην κλινική Λευκός Σταυρός The Athens Clinic λειτουργεί ένα πλήρες πρωκτολογικό τμήμα με τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό, που δίνει τη δυνατότητα στην ομάδα μας να παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες με άριστα αποτελέσματα».